Prajitura Cu Ciocolata Alba Si Nuca
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Simpla, delicioasa si rapida :P ...menita sa va deschida apetitul, acum in prag de ploioasa saptamana (asa-mi zice mie aici, in bara :D)
Ingrediente:
- 75 g. unt
- 200 g. zahar
- 2 oua mari
- o jumatate de lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri lapte
- 125 g. faina
- 1 lingura faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf cutit de sare
- 75 g. miez de nuca, tocat grosier
- 125 g. ciocolata alba tocata grosier
- 1 lingura zahar pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie o forma de copt de cca. 26/26 cm.
Topiti untul impreuna cu zaharul; cand zaharul incepe sa se dizolve, luati vasul de pe foc si lasati compozitia sa se raceasca.
Bateti ouale impreuna cu esenta de vanilie si cu laptele; incorporati untul topit, apoi cerneti cele 125 g. de faina, praful de copt si sarea. Amestecati usor de cateva ori.
Dati prin faina (1 lingura) nucile si ciocolata tocata, apoi adaugati-le in compozitia cu ou si lapte. Amestecati.
Puneti aluatul in tava de copt si coaceti la mijlocul cuptorului timp de cca. 30 de minute (la 180 grade C)
Lasati prajitura sa se raceasca in tava.
Cand s-a racit complet, scoateti-o din tava, indepartati hartia, pudrati si taiati prajitura.
Chiar delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...nu am ajuns, dupa cum observati, s-o mai pudrez cu zahar :P