contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ai nevoie de:
Foile:
1 ou
4 linguri zahăr
4 linguri lapte
4 linguri ulei
1 linguriță bicarbonat de amoniu
coaja rasa de la o lămâie
făină cât cuprinde
Crema:
budinca preparată dintr-un plic
100 g zahăr
50 ml apă
200 g unt
Glazură:
150 g zahăr
100 ml smântână dulce
Migdale
Mod de preparare:
Foile: Într-un vas se amestecă oul cu zahărul, uleiul, coaja de lămâie și laptele călduț amestecat cu amoniul. Se pune făină cât cuprinde până devine un aluat nelipicios.Se întind 2 foi care se coc pe fundul unei tăvi.
Crema: Zahărul se caramelizează apoi se pune apa până divine un sirop legat.Budinca se mixează cu untul apoi se pune siropul de caramel
Glazura:Zahărul se caramelizează apoi  se stinge cu smântâna și se amestecă repede.
Asamblare: Crema se întinde între foi apoi se glazureză și se ornează cu migdale.Se lasă la rece și se taie a doua zi.
Poftă bună!

Articol recomandat de danagaby.blogspot.com