contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Este inca sezonul capsunilor, asa ca nici un week-end fara un desert cu capsuni :)
Azi va propun o prajitura cu crema pufoasa si capsuni imbracata in foite de ciocolata.

INGREDIENTE:
4 oua
120 g faina
120 g zahar
2 linguri apa
2 linguri ulei
1 plic zahar vanilinat
1 lingurita praf de copt
500 g capsuni
250 g mascarpone
150 ml frisca
100 g zahar pudra
100 g ciocolata

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma. 
Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Cand albusurile si-au triplat volumul, adaugam galbenusurile.
Faina si praful de copt de amesteca in prealabil si se adauga treptat la compozitia lichida.
Cand faina e perfect incorporata, se adauga uleiul si apa si se amesteca usor.

Se pune intr-o tava (30/20 cm) tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la 170°C timp de ca. 20 de minute 
sau pana cand observam ca blatul a prins o culoare frumos aurie.

Blatul copt se lasa la racit dupa care se taie in doua parti, 
astfel incat o parte sa aiba 20/20 cm iar cea de-a doua parte 10/20 cm. 
Cea de-a doua bucata se taie pe orizontala in doua foi.
 Acesta va reprezenta cel de-al doilea strat al prajiturii.

Intre timp frisca se bate spuma. 
Se amesteca cu zaharul pudra si mascarpone, dupa care se mai mixeaza 
pana obtinem o consistenta spumoasa
Capsunile se spala si aproximativ 250 g se taie cubulete. 
Se adauga in compozita de mascarpone si se amesteca usor, pentru a nu sparge cubuletele de capsuni.


Foitele de ciocolata se fac doar cand prajitura e gata asamblata si e gata de decor.
Ciocolata se topeste. 
Se pregateste o hartie de copt. Cu o lingurita se vor forma patrulatere 
de ca. 10 cm inaltime si 3-4 cm latime. 
Va recomand ca foitele de ciocolata sa le faceti cat mai grosute, astfel nu vor fi atat de firave si gingase ( ca ale mele :) ).
Se formeaza in jur de 20 de patrulatere, dupa care se dau la rece (congelator).


Prajitura se asambleaza astfel: blatul gros (cel de 20/20 cm) se pune jos, 
se insiropeaza (cu un sirop preparat dintr-o cana de apa, 2-3 linguri zahar si esenta de vanilie), 
se pune 3/4 din crema, deasupra se alatura cele doua felii de blat (10/20 cm) 
si deasupra restul de crema. 
Suprafata prajiturii se va orna cu capsuni intregi iar partile laterale vor fi imbracate in foite de ciocolata.



Pofta buna!
RozBonBon