Prajitura Cu Capsuni
Sursa Prajitura cu capsuni
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este inca sezonul capsunilor, asa ca nici un week-end fara un desert cu capsuni :)
Azi va propun o prajitura cu crema pufoasa si capsuni imbracata in foite de ciocolata.
INGREDIENTE:
4 oua
120 g faina
120 g zahar
2 linguri apa
2 linguri ulei
1 plic zahar vanilinat
1 lingurita praf de copt
500 g capsuni
250 g mascarpone
150 ml frisca
100 g zahar pudra
100 g ciocolata
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma.
Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Cand albusurile si-au triplat volumul, adaugam galbenusurile.
Faina si praful de copt de amesteca in prealabil si se adauga treptat la compozitia lichida.
Cand faina e perfect incorporata, se adauga uleiul si apa si se amesteca usor.
Se pune intr-o tava (30/20 cm) tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la 170°C timp de ca. 20 de minute
sau pana cand observam ca blatul a prins o culoare frumos aurie.
sau pana cand observam ca blatul a prins o culoare frumos aurie.
Blatul copt se lasa la racit dupa care se taie in doua parti,
astfel incat o parte sa aiba 20/20 cm iar cea de-a doua parte 10/20 cm.
Cea de-a doua bucata se taie pe orizontala in doua foi.
Acesta va reprezenta cel de-al doilea strat al prajiturii.
astfel incat o parte sa aiba 20/20 cm iar cea de-a doua parte 10/20 cm.
Cea de-a doua bucata se taie pe orizontala in doua foi.
Acesta va reprezenta cel de-al doilea strat al prajiturii.
Intre timp frisca se bate spuma.
Se amesteca cu zaharul pudra si mascarpone, dupa care se mai mixeaza
pana obtinem o consistenta spumoasa
Se amesteca cu zaharul pudra si mascarpone, dupa care se mai mixeaza
pana obtinem o consistenta spumoasa
Capsunile se spala si aproximativ 250 g se taie cubulete.
Se adauga in compozita de mascarpone si se amesteca usor, pentru a nu sparge cubuletele de capsuni.
Se adauga in compozita de mascarpone si se amesteca usor, pentru a nu sparge cubuletele de capsuni.
Foitele de ciocolata se fac doar cand prajitura e gata asamblata si e gata de decor.
Ciocolata se topeste.
Ciocolata se topeste.
Se pregateste o hartie de copt. Cu o lingurita se vor forma patrulatere
de ca. 10 cm inaltime si 3-4 cm latime.
Va recomand ca foitele de ciocolata sa le faceti cat mai grosute, astfel nu vor fi atat de firave si gingase ( ca ale mele :) ).
de ca. 10 cm inaltime si 3-4 cm latime.
Va recomand ca foitele de ciocolata sa le faceti cat mai grosute, astfel nu vor fi atat de firave si gingase ( ca ale mele :) ).
Se formeaza in jur de 20 de patrulatere, dupa care se dau la rece (congelator).
Prajitura se asambleaza astfel: blatul gros (cel de 20/20 cm) se pune jos,
se insiropeaza (cu un sirop preparat dintr-o cana de apa, 2-3 linguri zahar si esenta de vanilie),
se pune 3/4 din crema, deasupra se alatura cele doua felii de blat (10/20 cm)
si deasupra restul de crema.
Suprafata prajiturii se va orna cu capsuni intregi iar partile laterale vor fi imbracate in foite de ciocolata.
se insiropeaza (cu un sirop preparat dintr-o cana de apa, 2-3 linguri zahar si esenta de vanilie),
se pune 3/4 din crema, deasupra se alatura cele doua felii de blat (10/20 cm)
si deasupra restul de crema.
Suprafata prajiturii se va orna cu capsuni intregi iar partile laterale vor fi imbracate in foite de ciocolata.
Pofta buna!
RozBonBon