Prajitura Cu Capsuni
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Lui Haplea ii plac din ce in ce mai mult capsunile.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1):
- 6 oua
- 220 gr faina
- 200 gr zahar tos
- 60 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 gr capsuni
Plan de lucru:
- separam albusurile de galbenusuri (poza 2)
- batem albusurile spuma, amestecand apoi cu 150 gr de zahar tos si cu zaharul vanilat (pozele 3, 4, 5 si 6).
- turnam restul de zahar tos peste galbenusuri (poza 6) si le batem.
- turnam galbenusurile peste albusuri (poza 7) si omogenizam cu o lingura de lemn (poza 8 ).
- adaugam uleiul si faina, in “ploaie”, amestecand in continuu (pozele 10 si 11)
- intindem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt (poza 12)
- deasupra presaram capsunile taiate in patru (poza 13)
- bagam la cuptorul incins pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste – poza 14
- pofta buna! (poza 15)
Timp de preparare: 50 minute (inclusiv coacere)
Preţ: 10 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri