Prajitura Cu Capsuni Si Crema De Vanilie
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat :10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
125 gr iaurt de capsuni
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga cele 10 galbenusuri frecate cu iaurtul se pune faina , praful de copt si esenta de vanilie .Se tapeteaza o tava si se coace .Dupa coacere blatul se lasa la racit .
Crema : 5 galbenusuri
100 gr zahar
500 ml lapte
3 linguri amidon
esenta de vanilie
100 gr unt
500 gr capsuni
250 ml frisca (pentru ornat )
Galbenusurile se freaca cu zaharul si se aduaga amidonul dupa care se dilueaza cu putin lapte ,restul de lapte se pune la fiert .Cand laptele a inceput sa fiarba luam cate putin din compozitia de oua si adaugam in lapte mestecand continuu sa nu se prinda .Dupa ce a fiert se adauga untul si o lasam sa se raceasca .
Capsunile se taie bucati mici si se adauga peste ele 2-3 linguri de zahar .
Cand s-a racit blatul il insiropam cu siropul lasat de capsuni ,iar peste blat punem crema de vanilie ,asezam peste crema bucatile de capsuni si ornam cu frisca .
Se lasa la rece timp de o ora .