contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu ocoliti caisele, mai ales cand vine vorba de prajituri.

Ce iti trebuie pentru o tava(poza 1):
- 6 oua
- 220 gr faina
- 200 gr zahar tos
- 60 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1plic zahar vanilat (am folosit de Bourbon)
- 500 gr caise
- zahar pudra pt decor (presarat deasupra)

Plan de lucru:
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma (poza 2),  apoi adaugam treptat 150 gr de zahar tos si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” (poza 3).
- intr-un alt bol turnam restul de zahar tos peste galbenusuri, adaugam zaharul vanilat (poza 4) si mixam pana obtinem o crema (poza 5).
- turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o paleta (poza 6).
- adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt, in “ploaie”, incorporam tot cu o paleta de plastic sau o lingura de lemn, pana obtinem compozitia (poza 7).
- intindem compozitia obtinuta intr-o tava 35×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Adaugam, deasupra aluatului, jumatatile de caise (spalate). Se pot folosi si caise din compot  (poza 8 ).
- bagam la cuptorul incins pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste – poza 9
- pofta buna! (pozele 10si 11)

Timp de preparare: 50 minute (inclusiv coacere)
Pret: 10 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)

prajitura cu caise 1 prajitura cu caise 2 prajitura cu caise 3 prajitura cu caise 4 prajitura cu caise 5 prajitura cu caise 6 prajitura cu caise 7 prajitura cu caise 8 prajitura cu caise 9 prajitura cu caise 10 prajitura cu caise 11
Filed under: C2. Prajituri