Prajitura Cu Caise
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu ocoliti caisele, mai ales cand vine vorba de prajituri.
Ce iti trebuie pentru o tava(poza 1):
- 6 oua
- 220 gr faina
- 200 gr zahar tos
- 60 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1plic zahar vanilat (am folosit de Bourbon)
- 500 gr caise
- zahar pudra pt decor (presarat deasupra)
Plan de lucru:
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma (poza 2), apoi adaugam treptat 150 gr de zahar tos si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” (poza 3).
- intr-un alt bol turnam restul de zahar tos peste galbenusuri, adaugam zaharul vanilat (poza 4) si mixam pana obtinem o crema (poza 5).
- turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o paleta (poza 6).
- adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt, in “ploaie”, incorporam tot cu o paleta de plastic sau o lingura de lemn, pana obtinem compozitia (poza 7).
- intindem compozitia obtinuta intr-o tava 35×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Adaugam, deasupra aluatului, jumatatile de caise (spalate). Se pot folosi si caise din compot (poza 8 ).
- bagam la cuptorul incins pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste – poza 9
- pofta buna! (pozele 10si 11)
Timp de preparare: 50 minute (inclusiv coacere)
Pret: 10 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri