Prajitura Cu Caise
Sursa Prajitura cu Caise
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-1 kg caise
-5 linguri zahar tos(pt tapetat tava)
-50 gr unt (pt tava).
Pentru Blat:
-4 oua
-16 linguri lapte
-16 linguri ulei sau 100 gr unt topit
-16 linguri zahar tos
-16 linguri faina
-1 praf copt
-1 plic zahar vanilinat
-razatura de lamaie
-putina sare .
Mod de preparare:
Spalam si curatam caisele..le scoatem samburii..
Pregatim blatul ce urmeaza a fi pus peste fructe...Ouale le mixam cu sarea,zaharul ,zaharul vanilinat si razatura de lamaie,adaugam laptele si ulei/untul..Faina o amestecam cu praful de copt...apoi o adaugam treptat in compozitia de oua...pana la incorporarea totala..
Tapetam tava cu unt..lasand chiar mici bucatele de unt...presaram zaharul tos pe toata suprafata..peste care asezam caisele taiate in jumatati (cu locul unde a fost samburele in jos...)
Punem tava la cuptor pentru 5 minute..pana se caramelizeaza putin, zaharul si fructele..
Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de blat peste fructe..
Lasam tava in cuptor 30-35 minute ,la foc moderat..pana blatul devine rumen.
Dupa ce s-a racit putin,cu ajutorul unui blat de lemn...rasturnam prajitura...
Se decoreaza dupa preferinta cu zahar pudra,frisca sau ce mai vreti voi...