Prajitura Cu Cafea
Sursa prajitura cu cafea
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
prajitura asta a fost preferata copilariei mele. e tare buna. un blat simplu cu ou, insiropat cu expreso, cu crema gianduja la mijolc si crema cu cafea solubila deasupra. portie dubla de cafea. desi nu e prea aratoasa, rezultatul final e spectaculos. pofta buna.
ingrediente:- pentru 8 persoane. timp de preparare: 1 ora.pentru blat:- 6 oua- 9 linguri de zahar- 9 linguri de faina- un gat de ulei- un praf de sare- un praf de copt- 2 cesti de expreso (scurte) pentru insiropatpentru crema gianduja- 100gr cicolata gianduja- 80gr smanatana de gatit- 20gr unt- 4 galbenusuri- 60gr zaharpentru crema cu cafea solubila- 4 albusuri- 8 linguri de zahar- 1 lingura de cafea instant- 100gr de zahar caramelizatprajitura cu cafeapentru blat- bate ouale cu mixerul. adauga zaharul, apoi faina ploaie.- adauga sarea, praful de copt si uleiul. mixeaza bine.- pune-l in forma si da-l la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute sau pana este gata.- lasa-l sa se raceasca, apoi taie-l longitudinal in doua jumatati egalepentru crema gianduja- bate galbenusurile cu zaharul- incalzeste smanatana intr-o tigaie- topeste ciocolata la microunde si adaug-o peste smanatana. adauga si unutul.- toarna amestecul cald(nu fierbinte) peste galbenusurile batute cu zahar. amesteca bine- da crema obtinuta la frigiderpentru crema cu cafea solubila- bate albusurile spuma- adauga zaharul si cafeaua instant- caramelizeaza 100 gr de zahar. toarna amestecul caramelizat peste spuma de albusuri in timp ce amesteci cu mixerul - aici ai nevoie de ajutor. nu turna tot odatat ci treptat. spuma de ou se va "umfla" si se va "intari"montajul- insiropeaza ambele straturi de blat cu cate un expreso scurt. unge stratul de jos cu crema de gianduja- peste stratul de deasupra pune crema cu cafea solubila