contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Cafea Si Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E vineri! Nu va vine cateodata vinerea sa burst into song? Like a "Yay, it's Friday" happy song? Si copacii sunt plini de frunze si pasarelele canta si in sfarsit pot sa port all my pretty summer dresses :D
I feel goooooood! Ta-na-na-na-na-na-na!

Weekendul asta planuim dimineti lenese si beri baute la terase umbroase si poate si un picnic in parc. Voi ce planuri aveti? Dar pana una-alta, ca sa-ne treaca timpul mai repede, sa va povestesc ce am mai mesterit saptamana asta! Voila:

Tot din seria prajiturilor "Idiotproof" faceti cunosctinta cu ultima mea creatie: mirosind delicios a cafea, super-moisty, cu o crusta de nuci crocante - e o placere sa incepi dimineata infigandu-ti dintii intr-o felie, va promit!


Pentru o reproducere fidela, aliniati asa:
  • 2 cups faina (250g)
  • 2 cups zahar brun (400g)
  • 1/2 cup ulei (de floarea soarelui e perfect)
  • 200ml iaurt (eu am folosit Oly 2% - my absolute favourite ;)
  • 1 ou
  • 2 linguri de ness dizolvate in 2 linguri de apa fierbinte
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1cup nuci tocate
Incingeti cuptorul la 180grade si mozoliti o tava  (a mea avea 30/20cm) cu putin unt. Amestecati toate ingredientele (mai putin nucile) intr-un bol si rasturnati tot maglavaisul in tava cea unsa. Presarati deasupra nucile maruntite si dati prajitura la cuptor, la 170grade timp de 30 min (pana iese scobitoarea curata)
Taa-daaaaa:

A mers de minune dimineata pe post de mic dejun 2-in-1: cafea + ceva de digerat pentru stomacele noastre adormite!