Prajitura Cu Cacao
Sursa prajitura cu cacao
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai nevoie de:
Pentru blat:
5 oua
1 cana si jumatate zahar
1/2 cana ulei
1 cana lapte
3 linguri cacao
15 linguri faina
1 praf de copt
un praf de sare
*cana mea are 200 ml
Pentru crema:
1 ou
150 g zahar
4 linguri cacao
250 g unt
Pentru glazura:
200 g ciocolata topita
Mod de preparare:
Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albe. Se pune uleiul , laptele , cacaua faina si praful de copt . Albusurile se bat spuma cu sarea si se incorporeaza in compozitia anterioara . Se da la cuptor la foc mic .
Crema: Oul cu zaharul si cacaua se fierb pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se spumeaza cu unt.
Blatul racit se taie in doua si se umple cu crema apoi se intinde glazura.
Eu am taiat-o ca pe amandine sa-mi fie mai usor de servit.
Pofta buna!