Prajitura Cu Cacao Si Aroma De Portocala
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Surse:
O reteta marca Lidl :)
Nu primesc nimic pentru asta, doar s-a nimerit sa fie toate ingredientele (inclusiv foia de copt teflonata) de la Lidl, magazinul meu preferat. :)
Ingrediente:
* 2 oua
* 1 cana zahar (200 g)
* vreo 4 Lg margarina pentru copt (60 g), topita putin (dar sa nu curga ca uleiul)
* 2 Lg esenta de vanilie
* 2 cani faina (320 g)
* 3 Lg cacao
* 1 plic praf de copt
* 1 cana lapte (250 ml)
* coaja si zeama (50 ml) de la o portocala
* 4 Lg dulceata din coaja de portocale
Nota:
* cana folosita = 250 ml
* Lg = lingura (mare, de supa)
Mod de pregatire:
- Intr-un bol am mixat ouale intregi cu zaharul pana s-au albit.
- Am adaugat pe rand margarina moale, esenta de vanilie, sucul de portocala, faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt. Laptele l-am adaugat treptat, mixand compozitia, pe masura ce s-a incorporat faina. (in functie de marimea oualor, de tipul de faina, de vremea de afara :P poate fi nevoie de mai mult sau mai putin lapte, de aceea n-am pus tot laptele deodata).
- La final am adaugat coaja si dulceata de portocale si am amestecat cu spatula.
- A iesit o compozitie ca de chec.
- Am copt prajitura (intr-o tava de marimea 24cm x 34cm) la foc mediu timp de 25 min (test cu scobitoarea).