Prajitura Cu Brînza Si Zmeura
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Umplutura
- 500 Quark/brînza de vaci
- 300 g zmeura congelata
- 180 g zahar
- 3 oua
- 60 g amidon(Gustin,Dr Oetker)
- 1 lingura coaja de lamîie(razuita)
Mod preparare:
Punem toate ingredientele pentru aluat în vasul robotului,
si framîntam.Cînd se aduna în 2-3 bucati,îl scoatem din castron,
si framîntam putin pe masa de lucru.Îi dam forma de bila,dam la rece 20 de minute.
Întindem aluatul între doua foi de hîrtie de copt,
dupa care îl asezam în tava unsa cu unt.
Întepam cu furculita(asa nu face fundul bolta )
si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 7-8 minute.
(procedura se poate vedea în etape, aici : Tarta cu rucola )
Eu nu i-am taiat marginea dreapta,si nici modelata.
Am vrut sa arate home made :)
Batem ouale cu zaharul,pîna îsi tripleaza volumul.
Adaugam brînza de vaci,si coaja de lamîie,amestecam.
Punem si amidonul,dupa care mixam bine.
O parte din crema de brînza,o punem în forma de aluat.
Presaram zmeura deasupra.
Turnam si restul cremei.Nivelam,si dam tava acoperita cu folie de aluminiu,
în cuptorul încalzit în prealabil la 200°C,timp de 20 minute.
Descoperim tava,coborîm temperatura la 170°C,si mai lasam înca 30-40 minute.
Crema de brînza se umfla,dar va cadea putin(asa trebuie),
deci nu va speriati de crapaturi .
(în timp ce se coace,o mai puteti acoperi cu folie,
puteti jongla cu temperatura...
important este sa ajunga aurie dupa plac,
si daca o scuturati sa fie stabila în mijloc.)
Notita:si framîntam.Cînd se aduna în 2-3 bucati,îl scoatem din castron,
si framîntam putin pe masa de lucru.Îi dam forma de bila,dam la rece 20 de minute.
Întindem aluatul între doua foi de hîrtie de copt,
dupa care îl asezam în tava unsa cu unt.
Întepam cu furculita(asa nu face fundul bolta )
si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 7-8 minute.
(procedura se poate vedea în etape, aici : Tarta cu rucola )
Eu nu i-am taiat marginea dreapta,si nici modelata.
Am vrut sa arate home made :)
Batem ouale cu zaharul,pîna îsi tripleaza volumul.
Adaugam brînza de vaci,si coaja de lamîie,amestecam.
Punem si amidonul,dupa care mixam bine.
O parte din crema de brînza,o punem în forma de aluat.
Presaram zmeura deasupra.
Turnam si restul cremei.Nivelam,si dam tava acoperita cu folie de aluminiu,
în cuptorul încalzit în prealabil la 200°C,timp de 20 minute.
Descoperim tava,coborîm temperatura la 170°C,si mai lasam înca 30-40 minute.
Crema de brînza se umfla,dar va cadea putin(asa trebuie),
deci nu va speriati de crapaturi .
(în timp ce se coace,o mai puteti acoperi cu folie,
puteti jongla cu temperatura...
important este sa ajunga aurie dupa plac,
si daca o scuturati sa fie stabila în mijloc.)
-nu înlocuiti amidonul din crema de brînza,cu faina!
(îsi pierde din finete si pufozitate)
-nu e o prajitura foarte dule,ci potrivita
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com