Prajitura Cu Branza
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Descriere: O crema delicioasa de branza intre doua felii pufoase de blat. Despre gust nu va spunem nimic. Va lasam sa il descoperiti voi.
Ce iti trebuie (poza1):
- 4 oua intregi
- 200 gr zahar
- 60 ml ulei
- 100 ml lapte
- 200 gr faina
-finesse (esenta de vanilie)
- 1 plic praf de copt
Pt umplutura:
- 500 gr branza dulce
- 2 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua
- stafide
Plan de lucru:
- punem intr-un bol ouale cu zaharul (poza 2). Mixam pana se dizolva zaharul (poza 3), iar apoi adaugam uleiul (poza 4). Mixam in continuare presarand treptat faina amestecata cu praful de copt (poza 5). Alternam cu laptele (poza 6).
- mixam pana obtinem un aluat ca in poza 7.
- punem jumatate din compozitie intr-un vas termorezistent (dimensiuni 38x 25 cm) (poza 8 ) si bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru 10 minute (poza 11).
- intre timp pregatim umplutura: amestecam branza dulce cu ouale, zaharul si stafidele (pozele 9 si 10).
- scoatem blatul din cuptor si adaugam aceasta crema (poza 12).
- adaugam si restul de compozitie (poza 13). Bagam la cuptor inca 40 minute (poza 14)
- ornam cu zahar pudra. (poza 15)
- pofta buna!
Timp de preparare: 70 de minute (cu tot cu timpul cat sta la cuptor)
Pret: 20 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri