contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Si Zmeura/cheesecake Cu Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Astazi va propun o nebunie de prajitura, un fel de cheesecake cu zmeura exact pe gustul meu adica fara blat de biscuiti cu unt. Aceasta prajitura este facuta cu un  blat fraged pentru tarta si este mult mai bun decat cel de biscuiti (in opinia mea).
Sa avaeti un weekend placut alaturi de cei dragi.



Ingrediente:
Aluat:

1 ou
125 g unt
250 g faina
2 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Umplutura:
450 g crema de branza
300 g zmeura
200 g zahar
3 oua
60 g amidon
Vanilie/coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Aluat:
Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie  si se framanta, apoi se scoate si se formeaza o bila de aluat.
Eu nu am avut robot asa ca am pus untul moale si zaharul pudra intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat oul.
Se adauga faina(schimbati paletele si puneti-le pe cele spirala). Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20-30 minute la figider.

Umplutura:


Ouale se mixeaza cu zaharul pna ce acesta se topeste,apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea ( vom obtine o compozitie cremoasa).
Se adauga amidonul si vanilia si se omogenizeaza.

Aluatul rece se pune pe masa infainata si se intinde intr-o foaie. Se ruleaza pe sucitor
si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt(doar la baza). Se niveleaza marginile , se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5 minute la cuptorul(preincalzit). Se scoate tava din cuptor, se toarna ½ din crema,
apoi se aseaza zmeura (congelata) si restul de crema.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor pentru 20 minute,apoi se scoate folia si se lasa la foc mediu-mic pana se rumeneste deasupra si  pe margini.

Se lasa sa se raceasca,apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste pudrata cu zahar.

Reteta am gasit-o pe Culinar.ro Forum publicata de Maya .



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com