Prajitura Cu Branza Si Stafide
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sara Mike a facut o minunatie de prajitura...Reteta originala e aici. Desigur ca mi-a facut cu ochiul si mie si am prestat-o azi. E foarte buna, trece repede deci o puteti face oricand.
Iata reteta de la Sara dar cu mici modificari :
Ingrediente:
Stratul
cu cacao:
400
g faina
1/2
plic praf de copt
200
g unt
200
g zahar ( am folosit fructoza)
2
oua
4
linguri cacao + 4 linguri de lapte
Stratul
de umplutura cu branza:
600
g branza de vaca
200
g zahar ( am folosit fructoza)
1
ou mare
2 plicuri
zahar vanilat
coaja
rasa de la 1 lamaie
80-100
g stafide
Stratul
de deasupra:
3
oua
200
g zahar
7
linguri de ulei
250
g faina
1/2
pachet praf de copt
7
linguri de lapte
1
fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
Primul strat inchis la culoare este un aluat fraged cu cacao. Intr-un bol se cerne faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce se formeaza un aluat nisipos. Se adauga zaharul si ouale unul cate unul . Se adauga cacaoua si laptele.
Primul strat inchis la culoare este un aluat fraged cu cacao. Intr-un bol se cerne faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce se formeaza un aluat nisipos. Se adauga zaharul si ouale unul cate unul . Se adauga cacaoua si laptele.
Pentru umplutura se amesteca intr-un bol branza de vaca cu zaharul, apoi
se adauga oul, stafidele si coaja de rasa de la o lamaie. Se amesteca bine
si se lasa la rece pana facem al treilea strat.
Al treilea strat este un aluat mai moale. La fel intr-un bol batem cu mixerul cele trei oua cca. 3-4 minute
pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Incorporam treptat si zaharul si
uleiul. Oprim mixerul si incorporam faina cernuta cu praful de copt,
alternanad cu laptele cand compozitia se intareste. Compozitia trebuie sa fie mai moale.
Incepem asamblarea:
Intr-o forma de cuptor de 22 x 30 cm, acoperim cu hartie de copt si asezam primul strat cu cacao. Intindem coca cu mana pana cuprindem toata tava.
Intr-o forma de cuptor de 22 x 30 cm, acoperim cu hartie de copt si asezam primul strat cu cacao. Intindem coca cu mana pana cuprindem toata tava.
Asezam deasupra umplutura de branza cu stafide. Al treilea strat, luam cu o lingura din aluat si-l intindem peste branza
usor pana terminam aluatul si acoperim toata suprafata de branza.
Dam la cuptorul incins la 160 °C pentru cca. 50 de minute, dar verificati
si cu o scobitoare, ca fiecare cuptor e diferit. Cand e gata se lasa in
tava sa se raceasca, Dupa dotinta se pot servi pudrate cu zahar.
Deoarece eu am facut cu fructoza am lasat prajitura asa nepudrata.
Pofta buna!