contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta prajitura excelenta cu branza si stafide, simplu si usor de facut, cred ca este irezistibila. Va spun clar ca nu veti putea rezista doar cu un cub de prajitura. Este genul de dulcegarie in care mananci fara sa iti dai seama ca ai terminat jumatate din platou, desi aveai in gand doar sa testezi gustul cu o simpla imbucatura. Regrete??? No way! As putea sa mananc singura toata tava, daca nu m-ar lasa cei din jur. Incercati si veti vedea cata dreptate am…

INGREDIENTE:

Pentru foi:
500 g faina
120 g zahar
1 plic praf de copt
1 ou intreg + 1 galbenus
200 g de unt (la temperatura camerei)
3 linguri de smantana
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:
800 g branza de vaci
200 g zahar
100 g stafide
coaja rasa de la 1/2 portocala
3 linguri lapte
1 lingurita rom
3 oua
1 plic zahar vanilat

PREPARARE:

Punem stafidele intr-un bol cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de rom. Cat timp acestea stau si se inmoaie, realizam aluatul amestecand ingredientele. Il framantam pana devine neted, apoi il lasam sa se odihneasca 15 minute.

In acest timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele. Stafidele le vom stoarce in mana inainte sa le introducem in compozitia de branza.

Aluatul il impartim in doua jumatati, pe care le vom intinde cat este tava de lunga, pe o planseta presarata cu faina. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, o intepam cu o furculita in cat mai multe locuri, pentru a creste uniform, apoi punem umplutura si acoperim cu a doua foaie.

Intepam cu furculita si aceasta foaie, apoi punem prajitura sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.

O servim cand se raceste, presarand zahar pudra.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook