Prăjitură Cu Brânză şi Frişcă
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat:
6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, 1 lingura unt topit sau smintina pentru uns tava.
Pentru crema a nevoie de:
250 gr brinza de vaca, 4 linguri zahar pudra, 1 l frisca, 50 gr stafide, 1 plic zahar vanilat si coaja de portocala.
Cum procedezi pentru blat:
Bati albuşurile spuma, apoi le amesteci cu zaharul si bati in continuare pina ce spuma se intareste ca pentru bezele.
Adaugi galbenusurile (dar opresti unul pe care il vei folosi la crema).
Dupa aceea adaugi faina amestecind mereu pina la omogenizare.
Tava de la aragaz o ungi cu unt si o presari cu faina.
Dai la cuptor la foc potrivit pentru o ora.
Cum procedezi pentru crema:
Freci brinza cu galbenusul, amesteci stafidele, aromele si frisca batuta.
Pui amestecul peste blat si dai la rece pentru o ora, doua.
La masa o aduci ornata
cu frisca, stafide sau coaja de portocala.