contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Si Dovleac (cheesecake Cu Dovleac)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Marturisesc ca nu eram prea prietena cu dovleacul.Imi placea doar fiert sau copt la cuptor.Sub forma de placinta cu foi nu mi-a prea placut.In forma asta,de cheesecake insa,m-a dat gata.Reteta o am de la Alex si ca fiecare reteta ce vine de la ea,este foarte buna.Asaca eu nu pot decat sa spun ca merita incercata,ca n-o sa va para rau.
INGREDIENTE :
ptr blat:
-36 biscuiti petit beurre
-1/2 pahet de unt (100 g)
-1 lg scortisoara
-800 g branza philadelphia
-2 cesti piure de dovleac(eu am avut din conserva,dar puteti sa-l obtineti fierband dovleac si apoi pasandu-l)
-4 oua
-1 ceasca zahar
-1 ceasca frisca
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie mica
-1/2 lg scortisara
-1 vf de cutit nucsoara
-1 vf de cutit cardamom
-30 ml lichior de portocale sau rom
MOD DE PREPARARE:
-
-se topeste untul si se amesca cu biscuitii macinati si scortisoara.Se tapeteaza o forma de tort cu folie de aluminiu,apoi cu amestecul de biscuti(pe fundul formei si pe laterale),
-se amesteca restul ingredientelor
-se toarna in forma peste coca de  biscuiti ,este lichida,dar sa nu va fie frica si se da la cuptorul  incalizt la 200*C.Forma se aseaza la randul ei intr-o tava in care am turnat apa fierbinte.
-se coace timp de 1 ora si jumatate,aproximativ,pana ce crema devine consistenta.Apoi o dam la rece pana a doua zi.
-o mancam de preferinta cu prietenii!