contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Cu ceva timp in urma am vazut pe pagina de facebook a Pokhai o reteta de prajitura cu branza de vaci si ciocolata. Pe unele bloguri am vazut aceasta prajitura cu denumirea de "pasca cu ciocolata". Eu prefer sa-i spun prajitura pentru ca in opinia mea, pasca arata cu totul altfel. Prajitura mea n-a iesit atat de frumoasa ca a Pokhai, desi am respectat instructiunile ei. Oricum am sa repet prajitura si am sa o prepar intr-o tava dreptunghiulara.

Ingrediente blat:
-4 oua
-200 g unt moale
-200 g zahar pudra
-200 g faina
-200 ml lapte
-3 linguri cacao
-1 plic praf de copt
-esenta de rom

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se spumeaza. Se adauga ouale pe rand si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt si laptele. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura.

Ingrediente umplutura:
-700 g branza de vaci
-200 g smantana
-100 g unt moale
-250 g zahar pudra
-3 oua
-esenta de vanilie
-coaja rasa de la o lime
-100 g faina
-100 g stafide

Se mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga branza de vaci, smantana si ouale si se mixeaza . Se adauga faina, extractul de vanilie, coaja de lime si stafidele. Umplutura se pune peste blatul copt in prealabil si se introduce tava in cuptor pentru inca 50 minute. Cand e gata prajitura, se lasa sa e raceasca complet apoi se pune in frigider pentru minim 2 ore, dupa care se poate scoate inelul detasabil al formei de copt si se poate taia prajitura. Se serveste pudrata cu zahar sau ornata dupa preferinta.