contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Brânză şi Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: 
300 gr făină, 400 gr zahăr, 4 ouă, 4 linguri de smântână, o lingură de cacao, 700 gr brânză de vaci, 2 linguri de margarină, un praf de copt, un plic de budincă de vanilie.



Mod de preparare:

Într-un vas mare se pun făina, 300 gr de zahăr, cacaua, praful de copt, un ou întreg, margarina, 4 linguri de smântână şi
se frământă până se obţine o cocă de consistenţă potrivită.

La ouăle rămase se separă gălbenuşurile de albuşuri.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.

Într-un bol se omogenizează
brânza cu restul de zahăr, plicul de budincă, gălbenuşurile şi apoi

se toarnă peste albuşurile-spumă

amestecând uşor.

Într-o tavă unsă în prealabil cu puţin ulei se întinde coca şi se dă la cuptor, la foc potrivit, până se coace. Coca se verifică dacă e coaptă introducând o scobitoare perpendicular pe aceasta şi apoi se scoate: dacă scobitoarea este curată, fără resturi, compoziţia s-a copt.

Se scoate tava din cuptor, se toarnă compoziţia de brânză şi se mai lasă la cuptor,

la foc potrivit, până se rumeneşte.

Se lasă la răcit la temperatura camerei şi apoi se taie felii.

Poftă bună!