contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

300g faina, 7 oua, 250g +150-200g zahar, 18 linguri iaurt, 18 linguri unt topit (ulei), 900g ricotta, 1 lingurita de bicarbonat (nu puneti si praf de copt ori inlocuiti complet bicarbonatul, nu este nevoie), coaja de lamaie
- se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul, iaurtul, faina + bicarbonatul
- se pune intr-o tava de aragaz (cele care vin odata cu aragazul) tapetata cu hartie de pergament
- se da la cuptorul incins in prealabil la 375F pana se rumeneste putin
- se intind 900g ricotta (sau branza de vaci proaspata, scursa bine) amestecata cu coaja de 1/2 lamaie
- 7 albusuri se bat spuma cu 150-200g zahar si o lingurita de coaja de lamaie si se intind peste branza facand valurele cu o lingura.
- se mai da totul la cuptor la 325F de data aceasta pana se rumeneste bezeaua delicat.
Se taie rece. Este excelenta.

Am primit de la Nik26 o leapsa cu intrebarile urmatoare :

1. Care este madlena domniei voastre ?
- salata de vinete :)
2. Dar bau-baul din farfurie?
- chimionul

Articol recomandat de http://anditudor.blogspot.com/2009/11/prajitura-cu-branza-si-bezea.html