Prajitura Cu Branza Dulce
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 3 oua
- 200g zahar brun sau brut
- 125 ml lapte
- 125 ml ulei
- 5g de praf de copt
- un praf de sare, extract de vanilie
- 200g branza dulce
- 1 ou
- 2-3 linguri de zahar
- coaja rasa de lamaie (dupa gust)
- un praf de sare
Eu am adaptat reteta originala si am inlocuit zaharul normal cu zahar brut pentru o culoare mai "creola". Ouale intregi se bat bine cu zaharul, se adauga incet uleiul si se mai bate pana se incorporeaza, apoi acelasi procedeu cu laptele. Faina (in care am pus in prealabil praf de copt si sare) se adauga la final amestecand bine pana se incorporeaza complet. La sfarsit se pune un pic de extact de vanilie (sau zahar vanilinat sau esenta).
Branza se amesteca cu ou, zahar, coaja de lamaie si un praf de sare. Daca branza are prea mult zer se poate adauga si un pic de faina (o lingura rasa sau chiar mai putin) pentru a nu-si lasa prea multa umiditate in prajitura.
Se da la cuptorul incins in prealabil cam 25-30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, acoperita cu un servet curat (altfel se intareste la suprafata).