contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Dulce Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 Made by Liana



Prajitura copilariei! Ce sa-ti alegi pe vremuri din cofetariile comuniste? Savarinele nu-mi placeau, erau prea insiropate pentru gustul meu, nici amandinele,ca mi se ridica parul pe maini de la glazura aia care scrasnea, profiterolul era scump, choux-a-la-creme tocmai s-a terminat.
O placinta cu branza si stafide-ceream.
Era plina de gris, de-abia se simtea branza, dar era buna. Si stafidele erau cu tot cu codite, samburi, cred ca nu le tineau niciodata in rom si nici nu le spalau. Dar imi placea.
Cum tocmai am primit un calup de branza dulce, mi-am zis ca trebuie neaparat sa fac o prajitura cu ea. Si cu stafide. Daaaaa!!
Ingrediente:
Pentru blat:
200g unt,
150g zahar,
1 plic zahar vanilat,
2 oua,
150 ml lapte,
250g faina,
1/2 plic praf de copt cu sofran.

Umplutura:

750g branza Ceva fin Pufos Delaco,
100g stafide,
3 oua,
125g zahar,
1 plic pudding cu gust de vanilie,
1lingura coaja de lamaie/portocala.

Reteta pentru umplutura am luat-o din cartea Retete de succes Dr.Oetker, dar nu am urmat-o intocmai.


Reteta pentru blat e tot dintr-un catalog Dr.Oetker de la Prajitura cu pere si scortisoara.

1. Se bate spuma cu mixerul untul/margarina, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Eu nu am avut cu sofran, dar am avut sofran separat, de la Kotanyi si l-am folosit pe acela. Nu a schimbat cu nimic, nici gustul, nici culoarea...
Se toarna aluatul intr-o tava (30x40cm) acoperita cu hartie de copt.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 20 de minute.
2. Blatul fierbinte se rastoarna peste o hartie tapetata cu zahar pudra, iar hartia de copt se sterge cu putina apa rece si se trage usor de pe blat.
Eu nu am facut asa, am lasat blatul sa se raceasca cu hartie de copt cu tot. Nu am avut nicio problema.
Dupa ce se raceste, se taie blatul pe latime in 2 parti egale.
Stafidele se pun la inmuiat in rom dupa ce se spala in cateva ape. Sau se lasa cateva minute in apa calda.
3.Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, praful de pudding, coaja de lamaie/portocala.

Abusurile se bat foarte bine si se incorporeaza in amestec.

Crema obtinuta se intinde peste primul blat,

iar peste crema se acopera cu cel de-al doilea blat.
Se pudreaza din belsug cu zahar praf vanilat. Se fac "valuri" cu o furculita.



La multi ani cu mult drag tuturor celor care poarta numele de Gabriel, Gabriela, Gavrila , Mihai, Mihaela, Miky! :*