Prăjitură Cu Brânză De Vaci
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E o prăjitură pe care o adoram în adolescență. Și mi-am amintit brusc de ea, că nu am mai făcut-o de mult.
„Aluatul”:
- 4 ouă
- 15 linguri rase cu zahăr (180 gr)
- 15 linguri ulei
- 15 linguri lapte
- 15 linguri rase cu făină (150 gr)
- jumătate pachețel praf de copt
- o fiolă esență vanilie
- un praf de sare
„Crema”:
- 400 gr brânză de vaci
- 2 ouă
- 4 linguri rase cu zahăr
- un praf de sare
- 2 fiole esență vanilie
Modul de operare:
Am început cu ... organizatoricele: uns tava cu unt și tapetat cu făină + pus cuptorul la încins.
Am bătut ouăle cu zahărul și cu sarea la viteză maximă timp de 5 minute.
Am adăugat uleiul. Mix.
Am pus și laptele. Am omogenizat rapid, nu prea mult timp ca să nu facă laptele spumă.
Am adăugat făina, praful de copt și vanilia.
Am omogenizat bine bine să dispară cocoloașele. Iese un amestec destul de moale, ca o smântână mai groasă:
Jumătate din „aluat” în tavă.
Tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la treapta 1 din 8.
Cam până ce o culoare arămie mijește pe deasupra și marginile se desprind:
Asta mi-a rămas de pus pe deasupra:
Am întins brânza cât am putut eu de uniform.
Iar deasupra restul de aluat, picurat în fir subțire, ca să acopere suprafață cât mai mare:
La cuptor pentru încă 30 de minute cu verificat din când în când și cu întors o dată. V-am mai povestit de cuptorul meu nărăvaș.
Se taie foarte bine când s-a răcit de tot. Dacă mai apucă :).
Delicioasă. Ca pe vremurile acelea ... când mama îmi făcea toate minunățiile iar eu îmi permiteam să fac mofturi. La prăjitura asta niciodată nu am făcut mofturi :).
Sursa: caietul mamei.