contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza De Vaci Si Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Blat :
5 oua
1 cana zahar
200 g unt topit
1 cana apa minerala (1 cana suc Fanta)
2 cani faina
2 lg cacao
1 plic praf de copt
2 lg lichior de cafea
Umplutura :
500 g branza de vaci
1 cana zahar
2 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic budinca de vanilie
Decor :
4 lg zahar pudra cu aroma vanilie
Mod de preparare :
       Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit si racit, apa treptat si la urma faina amestecata cu cacao si praful de copt. La sfarsit punem 2 lg cu lichior de cafea. ii va conferi o aroma deosebita.

       Turnam jumatate din compozitie in tava (d=25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 10 minute.
       Intre timp pregatim umplutura : mixam ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, plicul de budinca de vanilie si coaja rasa de lamaie.



       Scoatem blatul pe jumatate copt din cuptor si turnam umplutura peste el, apoi cealalata jumatate de blat ramasa si dam din nou tava la cuptor . Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica cand este coapta  prajitura.


        Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cu ajutorul sitei de inox presaram zaharul pudra si portionam pentru a servi aceasta delicioasa prajitura.


       Va poftesc sa o incercati si va doresc mult spor  :)