Prajitura Cu Branza De Vaci, Cu Prune Si Piersici, Fara Aluat
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajitura aceasta este foarte tentanta , dat fiind faptul ca nu are nici un fel de blat .
Mai este pusa reteta pe blog dar atunci a fost facuta cu visine .
Acum am facut-o cu prune si piersici, a iesit foarte, foarte gustoasa si aspectuoasa, am taiat-o in patratele si atunci fiecarui patrat de prajitura i s-a cuvenit un fruct .
Pentru reamintire, ingredientele sunt urmatoarele :
- 750 g branza de vaci, trecuta prin sita inoxidabila
- 100 g de zahar pudra
- 9 galbenusuri mici
- 1 budinca de vanilie
- 16 linguri de gris
- sucul si coaja de la 1 lamaie si jumatate
- 170 g de unt topit dar rece
- 9 albusuri
- 9 linguri de zahar
Eu am decojit prunele iar piersicile doar le-am taiat cubulete.
A stat in cuptor cam 45 de minute la foc mijlociu, pana ce s-a rumenit frumos !