Prajitura Cu Branza De Vaca Dupa Rakoczi
articol scris de reka77 blog prajiturireka.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rakoczi Janos, un renumit bucatar sef din Ungaria, a debutat cu aceasta prajitura la Expozitia Internationala de la Bruxelles din anul 1958. Mama mea obisnuieste sa faca acest desert in weekenduri, este una dintre preferatele noastre. Dupa cum s-au apucat ai mei de prajitura, am impresia ca si la noi o sa devina un obicei :-)))).
In blat am pus 250g faina, 1/2 plic praf de copt, putina sare, 50g zahar pudra, 120g unt si 1 ou. Am tapetat tava cu acest blat, am avut grija sa ajunga si pe laturile tavii.
Pentru crema cu branza de vaca am amestecat bine 500g branza de vaca, 150g zahar pudra, 1 plic zahar vanilinat, 1 plic praf de budinca de vanilie, coaja si zeama unei lamaie, 4 galbenusuri de oua si 500ml lapte. Am pus aceasta crema pe blat si am copt 45 de minute pe foc mediu.
Intre timp am batut 4 albusuri de oua cu 100g zahar pudra. Am pus pe prajitura si am mai copt 10 minute.
Se poate taie frumos numai dupa ce se raceste.
La noi se mananca asa, dar am citit, ca Rakoczi Janos punea gem de caise pe fiecare felie de prajitura. Si eu am incercat-o. Arata mai bine, intr-adevar, dar gustul branzei cu vanilie si lamaie ramane aceeasi :-)))).