Prajitura Cu Branza Cu Foaie Turnata
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vazut aceasta reteta pe blogul Alexei si mi-a placut mult cum arata. Cu prima ocazie am preparat-o si eu. Este adevarat ca nu mi-a iesit la fel de frumoasa ca si a ei ,dar sunt foarte multumita pentru ca a fost foarte buna si mi-a lasat dorinta de a o reface cat de curand.
Ingrediente
- 3 oua
- 14 linguri apa
- 14 linguri ulei
- 14 linguri zahar
- 16 linguri faina
- 1 praf de copt
Umplutura
- 600 gr branza de vaci
- 150 gr zahar pudra
- 4 oua
- zahar vanilat
- 1 plic budinca de vanilie
Se bat ouale bine cu mixerul apoi se adauga pe rand apa, uleiul, zaharul , faina si praful de copt amestecand continu pana devine o crema moale .
Se toarna jumatate din compozitie in tava de copt ,tapetata cu hartie de copt ,si se baga la cuptor la 180 grade timp de 5-8 minute.
Intr-un bol se amesteca branza impreuna cu ouale , budinca , zaharul vanilat si zaharul pudra. Eu nu am avut budinca si am folosit 2 linguri de amidon si esenta de vanilie .
Se scoate prajitura din cuptor si se pune amestecul de branza peste ea. Se toarna restul de aluat usor peste branza si se baga din nou la cuptor la 180 grade timp de aproximatix 30 minute pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Se lasa la racit api se pudreaza cu zahar pudra si se taie bucatele.