contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza - Cheesecake

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

      Prajitura pe care am sa vi-o prezint, m-a cucerit de cand am vazut-o prima data. Cum fiica mea este fan branza si cum retetele traditionale de prajitura cu branza s-au cam epuizat, cautand intr-o zi , am gasit aceasta prajitura delicioasa la  Carmen, o prietena draga mie si am fost cucerita de ea.
Ingrediente:
Pentru crusta:
1 cana(250g) faina
1/4 cana zahar
1/2 cana nuci macinate sau bucati
120g unt
Pentru branza:
3 pachete crema de branza sau branza pentru prajitura
3/4 cana zahar sau dupa gust
3 linguri faina
1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
3/4 smantana groasa
3 oua
O tava de 23cm/23cm sau daca folositi o tava mai ingusta atunci prajitura va iesi mai inalta.
Folie de aluminiu.
Mod de preparare:
Se captuseste tava cu folie de aluminiu(pereti si baza) sau daca tava nu este detasabila se lasa in surplus folia peste margini, ca sa puteti apuca de folie si sa scoateti prajitura din tava.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Intr-un robot de bucatarie punem faina, zaharul si nuca si amestecam putin , pana toate se combina. Se adauga untul si se amesteca pana se obtinem un aluat sfaramicios.Turnam acest aluat sfaramicios in tava si-l intindem egal pe toata suprafata, presandu-l usor. Punem in cuptor tava si lasam cam 10-12 minute pana devine usor auriu.
Se scoate tava si punem cuptorul la 165 grade sau il dam un pic mai incet.
Pentru crema de branza: amestecam cu mixerul branza( la temp. camerei) cu zaharul,zaharul vanilat, smantana, iar cand s-au omogenizat, adaugam pe rand  ouale.
Turnam peste crusta si punem in cuptor pentru 30-45 de minute sau pana branza in centrul prajiturii a inceput sa se intareasca.
Se scoate din cuptor prajitura si o lasam sa se raceasca, dupa care o punem in frigider pentru cel putin 4 ore sau daca putem:) pana a doua zi.
Se scoate prajitura din forma si se taie felii. Feliile se decoreaza cu sos de capsune.
Sosul de capsuni:
4 cani de capsuni taiate
1 lingura zahar(sau dupa gust)
1 lingurita otet balsamic
1/4 piper proaspat macinat
Se pun toate intr-o craticioara si se lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana sosul se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi cu un blender se mixeaza!



Pofta buna!!!!!