Prajitura Cu Blat De Cafea Si Crema Ganache
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Blat:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri cafea macinata
1/2 plic praf de copt
o lingura apa
o lingura ulei
6 linguri faina
un praf de sare
Crema:
300 g ciocolata cu lapte
300 ml frisca lichida
fulgi de ciocolata
Ornat:
300 ml frisca batuta
fulgi de ciocolata
Mai intai am pregatit crema: ciocolata am rupt-o bucati mici si am
pus-o intr-un bol. Frisca am incalzit-o pe foc, fara a o lasa sa fiarba, si am
turnat-o fierbinte peste ciocolata. Am amestecat energic pana ce ciocolata s-a
topit complet. Am lasat sa se raceasca, apoi am dat-o la frigider pentru minim
5 ore, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.
Ouale le-am separate. Albusurile le-am batut spuma. Galbenusurile le-am
frecat cu zaharul si uleiul, apoi le-am adaugat albusurilor batute si am
amestcat usor, cu o lingura.
Am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt, cafeaua si
sarea. Am pus amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei,
pe cre am dat-o la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.
Cand este gata, blatul se lasa la racit, si se taie in jumatate de
orizontala.
Crema am scos-o din frigider si am mixat-o mai intai la viteza mica,
apoi am crescut usor viteza mixerului. La final am adaugat fulgii de ciocolata.
Peste primul blat am intins uniform crema, apoi am pus al doilea blat,
iar deasupra am pus frisca batuta. Am ornat cu fulgi de ciocolata si am dat
prajitura la rece pentru minim 2 ore.