contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Blat De Cafea Si Crema Ganache

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va era dor de o prajitura?! Si noua! Iar de cand domnul s-a lasat de fumat.. are niste pofteeee... :)) El pofteste si la mine se pune.. Pai o fi corect?!


Ingrediente:
Blat:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri cafea macinata
1/2 plic praf de copt
o lingura apa
o lingura ulei
6 linguri faina
un praf de sare
Crema:
300 g ciocolata cu lapte
300 ml frisca lichida
fulgi de ciocolata
Ornat:
300 ml frisca batuta
fulgi de ciocolata

Mai intai am pregatit crema: ciocolata am rupt-o bucati mici si am pus-o intr-un bol. Frisca am incalzit-o pe foc, fara a o lasa sa fiarba, si am turnat-o fierbinte peste ciocolata. Am amestecat energic pana ce ciocolata s-a topit complet. Am lasat sa se raceasca, apoi am dat-o la frigider pentru minim 5 ore, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.
Ouale le-am separate. Albusurile le-am batut spuma. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si uleiul, apoi le-am adaugat albusurilor batute si am amestcat usor, cu o lingura.
Am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt, cafeaua si sarea. Am pus amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, pe cre am dat-o la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.
Cand este gata, blatul se lasa la racit, si se taie in jumatate de orizontala.
Crema am scos-o din frigider si am mixat-o mai intai la viteza mica, apoi am crescut usor viteza mixerului. La final am adaugat fulgii de ciocolata.
Peste primul blat am intins uniform crema, apoi am pus al doilea blat, iar deasupra am pus frisca batuta. Am ornat cu fulgi de ciocolata si am dat prajitura la rece pentru minim 2 ore.
Sursa de inspiratie: Gaby_d. 
Multumesc Gabitule ptr reteta!