contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Blat De Cacao Si Mere Caramelizate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Putin timp liber = copt prajitura pentru suflet :).
Asa se traduce mai nou pauza de lucru:). Dar cand vine cu un asemenea beneficiu , nu refuz nici picurata cu ceara :P.
Dupa plimbarea in soare, e in topul preferintelor mele.
Desi initial aceasta prajitura trebuia sa fie altfel, a iesit .... asa.
Si pentru ca a fost atat de buna, a mai scapat doar jumatate pentru transformare.
Va arat mai intai reteta si modul de preparare in aceasta forma.... iar transformarea( delicioasa si ea ) ...ramane pe data viitoare :).
INGREDIENTE PENTRU MERELE CARAMELIZATE :
- 3  mere rosii (acrisoare si zemoase) mari ( imense au fost ale mele, cca 1 kg )
- 2 linguri de zahar brun
- un cub ( cca 20 g ) unt. ( daca vreti prajitura de post, nu puneti unt )
- scortisoara macinata dupa gust
PREPARARE :
 Merele se curata si se taie felii mari.
 Feliile se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul si untul. Se calesc pana cand  sucul lasat de mere  se evapora si se transforma in caramel.

 INGREDIENTE PENTRU BLATUL DE CACAO :
- 15 linguri de faina
- 12 linguri de zahar brun ( sau rafinat/ normal/alb )
- 12 linguri de ulei
- 25 linguri apa minerala
- 2 oua ( daca vreti prajitura de post, nu puneti ouale, inlocuiti cu 3-4 linguri de apa minerala  )
- 100g cacao de buna calitate
- o lingurita rasa de bicarbonat
- o piscatura de sare
- coaja rasa de la o portocala
Se amesteca toate intr-un castron ,  folosind un tel .

ASAMBLARE PENTRU COPT :
Tava , dreptunghiulara si nu foarte mare  in cazul meu, se imbraca cu hartie de copt.
Se aranjeaza feliile de mar caramelizat pe toata suprafata  si se pudreaza cu scortisoara :

Apoi se acopera cu grija, cu amestecul pentru blat, deja pregatit.

Se netezeste cu lingura, astfel incat aluatul sa imbrace bine toate merele.
Se coace cca 35-45 minute, la 180*.....sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa cca 5 minute sa se stampere, apoi se rastoarna pe o alta tava si se indeparteaza hartia de copt.

Daca nu mai aveti rabdare, puteti s-o taiati chiar si calduta.(asa, ca mine )
E prea buna ca sa asteptati sa se raceasca complet :P.

Veti vedea cat e de lipicioasa / delicioasa / ciocolatoasa....incat nu te poti opri dupa prima felie, chiar daca eticheta o impune :)).
In curand urmeaza si transformarea.
Stati aproape ;).