Prajitura Cu Bilute De Brinza
articol scris de orban blog Bucataria mea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta prajitura este preluata de pe blogul lui Nati.
Ingredientele sint pentru o forma rotunda de tort cu diam. de 26 cm.
Bilute de branza si cocos:
- 250 g. branza dulce
- 50 g. nuca de cocos rasa
- 50 g. zahar
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de amidon (rase)
Blat de ciocolata:
- 4 oua
- 60 g. zahar
- 50 g. ciocolata topita
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao (rase)
- un praf de sare
- jumatate de lingurita praf de copt
Glazura:
- 100 ml. lapte
- 50 g. zahar
- 50 g. unt
- 100 g. ciocolata
Pentru bilute amestecam toate ingredientele,apoi cu mina umezita formam bilute pe care le punem in tava pe hirtie de copt.
Pentru blat se bat albusele spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si batem in continuare.La albuse adaugam galbenusele,ciocolata topita,vanilia si la urma ingredientele uscate(faina,amidonul,cacaoa si praful de copt).Se toarna aluatul obtinut in tava peste bilutele de brinza si se da la cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute.