contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Bezea

articol scris de miha blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru crema avem nevoie de:
4 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri lapte
100 g ciocolata
200 g unt
100 g nuca de cocos
Pentru decor avem nevoie de:
100 ml frisca lichida
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.
Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.
Se umplu foile de bezea cu aceasta crema

si se orneaza cu frisca.

Reteta recomandata de DulciuriFelDeFel.blogspot.com