contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Bezea De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Am descoperit saptamana asta o reteta simpla si delicioasa pe site-ul Laurei Adamache pe care am facut-o cu oua de tara, de aici si culoarea galben intens a blatului. A iesit foarte pufoasa si gustoasa, sper sa o incercati si voi, si asa arata:

     Ingrediente blat:
  • 300g faina
  • 200g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200g unt topit
  • 200 ml lapte
  • extract de vanilie sau 1 baton de vanilie
  • un praf de sare
  • un plic de praf de copt
     Ingrediente bezea:
  • 4 albusuri
  • 120g zahar
  • zahar vanilat
  • 175g fulgi de nuca de cocos
  • un praf de sare
     Se prepara blatul: faina, praful de copt si sarea se amesteca intr-un bol si se lasa de-o parte. Daca folositi baton de vanilie, acesta se taie pe lungime, se razuie semintele si se pun cu totul in lapte (si pastaia si semintele). Se fierbe laptele si apoi se lasa la racit. Daca folositi extract de vanilie nu mai e nevoie sa fierbeti laptele. Se amesteca galbenusurile cu zahar, apoi se adauga untul topit (atentie sa nu fie fierbinte) si laptele racit (daca e cazul). La sfarsit se incorporeaza faina incet si se amesteca bine pana se formeaza o crema omogena.
     Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava 20x30 si mi-a iesit cam inalt blatul, poate pentru ca ouale mele au fost foarte mari). Se da la cuptorul preincalzit la 160 grade circa 20 de minute.

     In timp ce blatul e la cuptor, se face bezeaua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare (si cu o lingura de zeama de lamaie, optional, daca vreti sa se intareasca mai bine), apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate bine pana cand bezeaua devine lucioasa. La sfarsit se incorporeaza cu grija fulgii de nuca de cocos amestecad de jos in sus pentru a nu pierde din volumul bezelei.
    Cand prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 5 minute. Apoi se toarna bezeaua si se niveleaza cu grija. Se da apoi din nou la cuptor la 140 grade C timp de maximum 15 minute.
     Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a o taia. Eu nu i-am mai pus ciocolata ca in reteta originala, dar voi puteti sa o serviti cu ce vreti, oricum, e super gustoasa. Va doresc s-aveti pofta!