contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Bezea De Cocos Si Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bezea de cocos :
8 albusuri
300 g zahar
200 g cocos
2 lg faina
Crema : 
100 ml cafea fiarta
1 plic budinca de vanilie
150 g zahar
8 galbenusuri
200 g unt
Glazura :
120 g ciocolata
40 g unt
40 ml frisca lichida
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
       Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.

      Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.

       Cine doreste , pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate imparti compozitia in 2 si coace 2 foi .
       Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.

       Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare sau mai slaba.
       Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste , amestecand tot mereu.

       Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema .
       Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.

       Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema .

      Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
   Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa . Excelenta ! :P


Reteta o am de la soacra mea Ani. :)