Prajitura Cu Bezea De Cocos Si Cafea
articol scris de miremirc blog miremirc.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bezea de cocos :
8 albusuri
300 g zahar
200 g cocos
2 lg faina
Crema :
100 ml cafea fiarta
1 plic budinca de vanilie
150 g zahar
8 galbenusuri
200 g unt
Glazura :
120 g ciocolata
40 g unt
40 ml frisca lichida
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.
Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Cine doreste , pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate imparti compozitia in 2 si coace 2 foi .
Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.
Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare sau mai slaba.
Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste , amestecand tot mereu.
Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema .
Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.
Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema .
Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa . Excelenta ! :P