Prajitura Cu Banane Si Ciocolata
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani tuturor celor care poarta numele Sf. Mihail si Gavril!
Va invit pe toti la o praji ciocolatoasa, molcoma si aromata. Merge grozav de bine alaturi de o ceasca cu ceai fierbinte.
Va invit pe toti la o praji ciocolatoasa, molcoma si aromata. Merge grozav de bine alaturi de o ceasca cu ceai fierbinte.
Ingrediente:
Blat
3 oua
1/2 cana zahar
2 lg cacao neagra
1 banana bine coapta
1/2 cana faina
Glazura
100 g ciocolata 55% cacao
2 lg smantana 12%
Decor
Nuca de cocos
Cum procedam:
1. Batem ouale spuma cu zaharul, adaugam banana pasata si mixam bine.
2. Incorporam faina cernuta si cacaoa.
3. Punem intr-o tava non-aderenta cu diametrul de 20 cm si introducem in cuptorul preincalzit, 5 min la 220 °C si inca 45 minute la 190°C. Verificati din cand in cand cu scobitoarea, prajitura trebuie sa fie molcuta ;)
4. Punem smantana impreuna cu ciocolata intr-un vas pe flacara mica si amestecati continuu.
5. Lasam prajitura la racit dupa ce o scoatem din cuptor (eu am lasat-o maxim 10 min pt ca aveam musafiri), iar apoi turnam glazura de ciocolata, ornam cu nuca de cocos si dam la frigider macar 10 min.
La noi nu a apucat sa se raceasca...:D am papat-o asa calduta :"> Doar ce am scos-o pe masa si s-a "ras" din farfurie...