Prajitura Cu Banane Si Ciocolata (de Post)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragilor a venit weekend-ul si eu n-am apucat sa postez mare lucru saptamana aceasta... Acest
desert l-am facut sambata trecuta si a fost "rontzait" imediat de veveritele mele. :) E usor de facut si are un blat umed ciocolatos. Love it! <3
Ingrediente:
Blat
- 5 banane (550 g fara coaja)
- 300 g ciocolata amaruie
- 280 g faina
- 75 ml apa minerala carbogazoasa
- 2 lg ulei
- 1 lgt rasa praf de copt (optional)
Umplutura (optional)
- 250 g gem de prune
Glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 3 lg ulei
Decor:
- 60 g zahar tos
- 1/8 lgt otet/zeama de lamaie
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius.
2. Topim ciocolata pe bain marie.
3. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bananele.
5. Adaugam apa minerala si uleiul si mixam. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt cernuta si mixam bine, sa nu se formeze cocoloase.
6. Punem compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (24 cm) si introducem in cuptor pentru 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
7. Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura la racit.
8. O taiem in doua, punem gemul intre straturi si deasupra glazura.
10. Pentru decor punem zaharul impreuna cu otetul intr-o cratita non aderenta la caramelizat. Lasam la foc mic fara sa amestecam pana cand se topeste complet. Oprim focul si amestecam in cratita.
11. Intr-un vas larg punem o hartie de copt. Luam o furculita, o bagam in caramel si o fluturam deasupra vasului cu hartie de copt. Repetam procesul pana cand terminam zaharul caramelizat. Rulam firisoarele obtinute si decoram prajitura cu ele.
Nota!
1. Ciocolata amaruie este de post, verificati totusi ingredientele pentru siguranta.
2. Puteti renunta la gemul de prune daca nu va e pe plac.