Prajitura Cu Banane Caramelizate / Banana Upside Down Cake
articol scris de Oana blog ebunatati.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajiturile "rasturnate" sunt mereu de mare efect! Nu necesita mult efort iar rezultatul arata ca o prajitura "muncita" mult! E o idee salvatoare cand aveti musafiri, timpul va preseaza si vreti sa impresionati!
Ca si tarta Tatin, prajitura de azi cu banana are la baza fructe caramelizate imbracate de aluat. Siropul caramel insiropeaza tarta si da un gust deosebit bananelor.
Daca sunteti un fan al checurilor sau prajiturilor tip pandispan cu fructe, atunci prajiturica asta sigur va va fi pe plac!
Prajitura cu banane caramelizate / Banana Upside Down Cake |
Ingrediente pentru caramel :
- 150 g zahar brun
- 75 g unt
Ingrediente pentru blat:
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 225 g zahar
- 125 g unt topit si racit
- 2 oua
- 80 ml lapte
- 4-5 banana
V-am promis o reteta usoara si o sa ma tin de cuvant !
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Zaharul se caramelizeaza putin si apoi se topeste untul. Se lasa pe foc pana la omogenizare. Se toarna pe fundul unei tavi circulare, non aderente ( de ex cele de silicon).
Bananele se taie felii de circa 1 deget si jumatate si se aseaza peste crema caramel una langa alta, formand cercuri concentrice.
Faina se amesteca cu zaharul si praful de copt. Se toarna deasupra ouale batute putin, ca pentru omleta, untul topit si racit si laptele. Amestecati cu un tel pana la omogenizare.
Prajitura cu banane caramelizate / Banana Upside Down Cake |
Se toarna peste banana si se introduce in cuptor pentru circa 35 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. O scobitoare introdusa in blat ar trebui sa iasa curate.
Se lasa putin la racit apoi se rastoarna peste o farfurie. Lasati forma deasupra pana se raceste complet, siropul ramas va insiropa tarta.
Serviti cu pofta, impartiti cu cei dragi! E suficienta, e gustoasa si e si consistenta!
Prajitura cu banane caramelizate / Banana Upside Down Cake |
Pofta mare va doresc si spor la bucatarit!