contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Ananas (fara Coacere)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este prajitura cu ananas de la dr. Oetker, facuta pentru concursul de la cofetariadeacasa.ro.

Asadar am cumparat o cutie de Paradis tropical cu ananas - care contine 12 biscuiti tip Petit Beure, un plic de praf pentru crema, unul de glazura si o forma speciala din carton cerat. Apoi am mai folosit 200 ml smantana, 200 ml iaurt (din greseala era cu fructe, nu simplu, dar prajitura nu a avut de suferit, dimpotriva), o conserva mare de ananas, 50 g unt, apa rece.
Mai intai am taiat ananasul in bucatele mici si le-am pus intr-o strecuratoare.
Apoi am urmat instructiunile de pe cutie, adica am sfaramat biscuitii si i-am amestecat si omogenizat bine cu 7 linguri de suc de ananas din conserva fiert cu cele 50 g de unt. Dupa aceea am intins compozitia pe suprafata formei de tort (24 cm), iar forma am pus-o direct pe un platou rotund. Mi-ar fi placut sa iasa acest biscuite ceva mai gros, dar pt concurs a trebuit sa folosesc exact reteta de pe pachet.

Am dat la rece si intre timp am facut crema, din smantana, iaurt (ambele reci de la frigider), mixul pt crema din pachet, mixate mai intai la viteza 1 apoi timp de 3 minute la viteza 4. S-a facut exact ca si crema de la prajiturile diplomat din comert, o crema care-mi place foarte mult, dar pe care nu stiu s-o fac acasa, pt ca nu-mi iese exact la fel.

Am scos blatul, am intins uniform 2 linguri de crema, apoi am presarat peste tot bucatele de ananas scurse de zeama (lasand cateva pt decor), iar peste ele am intins restul de crema niveland bine cu dosul lingurii. Crema trebuie lucrata rapid, pentru ca are tendinta de a se gelifica. Pe deasupra am rasfirat bucatile de ananas ramase.

Din 250 ml apa fiarta amestecata cu praful de jeleu din pachet (reteta specifica 300 ml apa, dar am preferat sa pun mai putina, totusi), am obtinut glazura de tip gel pe care am turnat-o rapid peste prajitura.

Am dat totul la rece iar dupa cateva ore am scos cartonul lateral de pe tortulet. A iesit o prajitura tare aromata si gustoasa, nu foarte dulce.
Multumesc, dr. Oetker, mi-ai dat idei despre cum sa fac si singura prajituri fara coacere! :)

Multumesc cofetariadeacasa.ro/ pentru oportunitatea acestui concurs!
Pofta buna!