contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Alune Si Crema Ganache

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru iubitorii de ciocolată ( adică toată familia)  am preparat această prăjitură. Sunt convinsă că şi printre voi, cei ce mă vizitaţi,  sunt amatori de ciocolată şi alune. Dacă vă place nuca puteţi înlocui alunele din blat cu nucă. 


Ingrediente blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 60 g alune măcinate
- 40 g făină
- 10 g cacao
- 1 linguriţă praf de copt

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; gălbenuşurile se freacă cu zahărul până devin cremoase. 
Făina se amestecă cu cacao, alunele prăjite şi măcinate şi praful de copt.


In spuma de albuşuri se adaugă crema de gălbenuşuri,  apoi câte o lingură din amestecul de făină,  amestecând uşor până la integrarea completă a acesteia. 


Compoziţia se împarte în două. Se vor coace două blaturi în tava de 25/26 cm tapetată. După părerea mea este mai uşor să coci două blaturi, pe rând, decât să coci un blat care apoi să fie tăiat în două. 


Ingrediente cremă:
- 350 ml frişcă Hulala
- 2 ciocolate Poiana cu alune
- 1 ciocolată neagră cu 70 % cacao
- 100 g alune prăjite şi zdrobite 

  Frişca se pune într-un vas cu fund dublu, se adaugă ciocolata tăiată sau ruptă . 
Vasul se pune pe foc mic până se topeşte ciocolata (aveţi grijă să amestecaţi continuu şi să nu lăsaţi frişca să ajumgă la punctul de fierbere). Se dă câteva ore la rece sau  se lasă de seara până dimineaţa. Important este ca frişca să fie foarte rece când se va bate pentru cremă.  Cu cât este mai rece cu atât se va bate mai bine.


 Frişca  cu ciocolată se bate cu mixerul la viteză maximă apoi mai mult de jumătate din crema rezultată se întinde uniform peste un blat.  


Se acoperă cu al doi-lea blat apoi se acoperă cu restul de cremă. 
150 ml frişcă se bate cu puţin întăritor pentru frişcă . 
Prăjitura se porţionează urmând ca fiecare bucată să fie decorată cu câte o avelină de frişcă ,


ciocolată  topită şi câte o bomboană de ciocolată cu alune.


Să aveţi un week-end minunat!