Prajitura Congo
Sursa Prajitura Congo
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta acestei prajituri am cautat-o mult timp si nu am reusit sa o gasesc. Este o prajitura ce se gaseste de multi ani in cofetaria din orasul meu . Asa ca de sarbatorile de iarna cand am fost acasa m-am pus pe degustat si pana la urma am reusit sa scot reteta.
Rezultatul este acesta . O prajitura simpla delicioasa si fara prea multe secrete.
Ingrediente
pentru foi
- 200 gr faina
- 50 gr zahar
- 30 gr miere
- 1 ou
- 1 ling. lapte
- 1 praf de copt
pentru umplutura
- 800 gr biscuiti
- 150 gr unt
- 250 ml lapte
- 150 gr zahar
- esenta de rom
- 3 linguri praf de ciocolata (sau cacao cu zahar)
In functie de tipul biscuitilor , restul ingredientelor variaza . Important e ca produsul final sa nu fie nici prea moale nici prea uscat. De aceea recomand ca siropul ce se va prepara sa se puna treptat peste biscuiti.
Preparare
Foi:
Intr-un bol se pune zaharul,mierea,oul, untul, laptele praful de copt si faina. Se amesteca bine si se framanta pana nu se mai lipeste .
Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi pe dosul tavii.Se coc in cuptor la 180 grade timp de 15-20 min.
Umplutura
Se pune laptele impreuna cu zaharul intr-o cratita si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga untul . Se amesteca bine iar cand acesta s-a topit , se ia de pe foc si se adauga praful de ciocolata si esenta de rom.
Biscuitii se macina pana devin praf .
Se toarna siropul treptat peste biscuiti , se amesteca bine pana cand devine ca un aluat adaica sa se poata modela in mana , sa nu curga.
Se pune toata umplutura peste o foaie , se intinde uniform iar peste umplutura se pune a doua foaie si se apasa bine sa se lipeasca.
Deasupra se presara zahar pudra.
Se lasa la rece cateva ore inainte de a se taia. Cu cat sta mai mult la rece cu atat se va taia mai bine si va avea un aspect mai frumos.