Prajitura Clujeanca 2
Sursa Prajitura Clujeanca 2
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i asa ca merge ceva dulce??? Astazi va servesc cu o prajitura usor de pregatit si foooaarrtee gustoasa!
Ingrediente:
Blatul:
5 oua
200 g zahar
8 linguri lapte
200 g faina
2 linguri cacao
1 praf de sare
1 lingurita bicarbonat
Crema:
2 linguri pline cu faina
200 ml lapte
1 ou intreg
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 praf sare
200 g margarina sau unt
Glazura:
100 g ciocolata de menaj
5 oua
200 g zahar
8 linguri lapte
200 g faina
2 linguri cacao
1 praf de sare
1 lingurita bicarbonat
Crema:
2 linguri pline cu faina
200 ml lapte
1 ou intreg
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 praf sare
200 g margarina sau unt
Glazura:
100 g ciocolata de menaj
100 g frisca lichida
Mai intai
am pregatit blatul: am frecat galbenusurile cu praful de
sare si cu 50g zahar, apoi am adaugat 7 linguri de lapte, faina, cacaoa si
bicarbonatul stins intr-o lingura de lapte.
Am amestecat bine, apoi adaugat albusurile
batute spuma cu 150g zahar.
Am pus amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si am dat la cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru 40-50 min, sau pana trece testul scobitorii.
Am pus amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si am dat la cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru 40-50 min, sau pana trece testul scobitorii.
Am amestecat bine, formand un amestec lichid pe care l-am pus intr-un vas pe baie de abur pana se ingroasa bine, avand grija sa amestec mereu in crema pentru ca aceasta sa se ingroase uniform.
Cand compozitia s-a ingrosat se lasa sa se raceasca bine.
Untul la temperatura camerei l-am frecat cu mixerul pana s-a facut spuma, apoi am adaugat treptat cate o lingura de crema rece, rezultand o crema pufoasa. Aveti grija sa mixati bine pentru a nu ramane cocoloase din compozitia de vanilie.
Prima jumatate de blat am asezat-o
pe un platou, iar deasupra am pus jumatate din crema de vanilie, apoi al doilea
blat,...
iar deasupra restul de crema, imbracand tot blatul cu crema.
Deasupra am facut o glazura din
ciocolata si frisca (ciocolata si frisca se lasa pe foc pana se topeste
ciocolata, apoi am lasat-o sa se raceasca si am turnat-o deasupra prajiturii).