contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Ciocolatoasa Cu Crema De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru mine Valentine's day + dragosteala = ciocolata... ca de exemplu prajitura aceasta.


Ingrediente:
  • 400 ml lapte de cocos (de la frigider)
  • 150g ciocolata cu min. 70% cacao
  • 100g faina
  • 75g zahar
  • 50g zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50g + 2 linguri nuca de cocos razuita
  • 3 linguri rom 40%
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Cuptorul se preincalzeste la 175°C. O forma de tort cu diametrul 18 cm se tapeteaza cu hartie de copt.

Doza de lapte de cocos, neaparat de la frigider, se deschide fara a se agita inainte! Se alege 150 grame din partea mai cremoasa a laptelui de cocos si se baga la frigider. Restul din laptele de cocos se omogenizeaza si se lasa la temperatura camerei. 50g ciocolata amara se marunteste cu cutitul.

Se amesteca faina, 75g zahar, praful de copt, cacao si cafeaua solubila. Se adauga apoi ciocolata maruntita, zeama de lamaie, uleiul si 200 ml lapte de cocos la temperatura camerei si se amesteca totul bine. Va rezulta un aluat asemanator cu aluatul de la chec (poate o idee mai gros). Aluatul se toarna in forma de tort si se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute. Se scoate din cuptor si se insiropeaza imediat cu romul. 

Partea cremoasa a laptelui de cocos de la frigider impreuna cu zaharul pudra se bate spuma cu mixerul. Se adauga 50g nuca de cocos razuita si se amesteca. Crema de cocos se intinde peste aluatul racit complet. Prajitura se pune la rece pentru cel putin o ora.

In cele din urma ciocolata (100g) se topeste in laptele de cocos ramas (50 ml). Glazura se lasa la racit timp de 5 minute, apoi se intinde peste crema de cocos. Peste glazura se presara imediat 2 linguri nuca de cocos razuita. Prajitura se da din nou la rece, pana cand glazura s-a intarit.


Prajitura ciocolatoasa cu crema de cocos = LOVE
Cu mult drag,
a voastra Mrs.Green Foot.