Prăjitură Cioco-de-mentă à La Adamache
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am văzut-o la Laura A....şi... m-am îndrăgostit iremediabil...verdele ei m-a obsedat. N-am mai avut stare...se cerea făcută...aşa că astăzi am comis-o şi v-o prezint şi vouă aşa cum este ea...fresh...o Cioco-de-Mentă! O pojghiţă savuroasă de ciocolată şi strat de mentă exact cât trebuie....nici prea multă cât să devină isterică, nici prea puţină cât să nu-şi facă simţită prezenţa. O prăjitură ce-ţi întrece aşteptările şi-ţi trezeşte simţurile....
Aşadar ingrediente:
- 300gr făină
- 180gr iaurt
- 280 gr zahăr
- 3 ouă
- 60 gr fulgi de cocos
- 80 ml ulei
- 130 ml sirop de mentă
- 1 plic zahăr vanilat
- o esenţă de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 250 gr ciocolată amăruie
Amestecăm într-un bol, făina, zahăr, zahărul vanilat, praful de copt şi fulgii de cocos şi amestecăm bine. Apoi punem iaurtul, ouăle întregi, uleiul, siropul de mentă şi esenţa de vanilie. Amestecăm totul bine până se omogenizează totul şi avem o compoziţie fluidă.
Ciocolata o rupem bucăţi potrivite, eu am rupt-o în bucăţi mai mici ...şi nu a fost chiar aşa ok. Intr-o tavă de aproximativ 20*33 tapetată cu unt şi făină, puneţi o foaie de copt udă şi stoarsă.
Puneţi apoi ciocolata peste care turnaţi compoziţia de-Mentă. Predaţi tava cuptorul preîncălzit, pentru vreo 25-30 minute.
Aşteptaţi să se răcească în tavă, înainte de a o scoate şi tăia.
Pudraţi-o fancy cu nişte zahăr pudă şi....treceţi la păpat...e demenţială, vă spun!