contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Chiquita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Prima data se prepara budinca pentru a se putea raci , atunci cind blatul e gata copt.
La mine babanele s-au innegrit atit de repede, un motiv ar fii, zeama d lamiie, care am uitat sa o folosesc.
Deci NU uitati sa ungeti bananele cu zeama de lamiie inainte sa l-e asezati pe blat.
INGREDIENTE-CREMA:
- 500ml lapte
- 1 pac budinca de banane
- 1 pac.zahar / esenta vanilie
- 250g unt
- ca. 50 pina la 100g zahar(depinde de cit de dulce doreste fiecare)
- 5-6ls marmela de preferinta de banane/citrice..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 pac. zahr vaniliat
MOD PREPARARE - CREMA:
Intr-un recioient potrivit cant de lapte, se pune praful de budinca si incet incet laptele rece amestecind mereu pina ce laptele este bine amestecat cu praful de budinca si se pune pe foc.Cind incepe sa se incalzeasca se adaoga zahar, atit cit se doreste de dulce.
Se lasa sa fiarba usor , amestecind mereu pina ce se ingroasa bine.
Se ia de pe foc si o folie de nailon se alica direct pe suprafata budincii, care se lasa sa se raceasca cmplet.
Cind acesta s-a racit, se adaoga din ea cite o lingura pe rind in untul care in prealabil s-a mixat spuma cu zaharul/esenta de vanilie sau choiar de banane daca este posibil.
Astfel crema pregatita se aplica peste urmatorl blat.

INGREDIENTE - BLAT:
- 6 oua
- 120g zahar
- 150g faina
- 1 pac.zahar / esenta vanilie
- 1 lamiie-coaja
- 1lc praf copt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 5-6 banane(poate chiar mai multe...)
MOD PREPARARE-BLAT:
Faiona se cerne si se ameteca cu praful de copt.
Ouale se ssepara.Albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar si se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu restul de zahar si se adaoga pe rind restul ingredientelor.
La sfirsit de adaoga albusul care nu se mai mixeaza cu mixerul ci cu o lingura, usor in nasda fel incit masa de blat sa ramina cit de cit aerata.
Totul se toarna intr-o tava de copt captusita cu hirtie/folie de copt sau unsa si infainata bine.
Se coace ca 12-15 min. la 200°C.
Dupa coacere, blatul se scoate din tava.i-se trage hirtia de copt jos si se lasa pe gratarul de bucatarie la racit.
Dupa racire, blatul se stropeste cu cele 100ml lapte caldut amestecat cu zahar vaniliat.
Deasupra se intind cele 5-6ls marmelada si se aseaza deasupra bananele descojite, injumatatite pe lungime si trecute/unse cu zeama de lamie.
Peste banane se toarna crema care se niveleaza uniform si astfel se pune la rece ca 1-2 ore.

Intr-e timp se topesc:
GLAZURA CIOCOLATA:
- 200g ciocolata pentru glazura,
- 75g unt
Se topesc impreuna si cu aceasta glazura de ciocolata se glaseaza prajitura.
De ex. eu procedez astfel:
Pun intr-o punga de nailon ciocolata si untul , fac pungii un nod si o pun in apa calda(pina la 40°C).
Aceasta o fac in timp ce prepar prajitura, ca sa fie topita cind prajitura e gata asamblata si racita.
Din cind in cind incalzesc apa si cu o mina malaxez glazura de ciocolata in asa fel incit ciocolata si untul sa se omogenizeze bine impreuna.
Pungii ii tai un coltisor mic si trasez dugi dense peste cre,ma prajiturii.
Cind cocolata este deja toata trasata peste prajitura, cu o plateta sau un cutit se intinde cicolata uniform si se da la rece.
Se portioneaza cind cocolata s-a intarit.
 

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com