Prajitura ChinezeascĂ
Sursa PRAJITURA CHINEZEASCĂ
articol scris de Lavinia blog prajiturilelaviniei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
PRĂJITURA CHINEZEASCĂ
Prăjitura chinezească e aşezată la mijlocul platoului.
Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura. Am copt-o în tava normală de aragaz (cred ca dimensiunile tavii sunt 30cm/40 cm)
INGREDIENTE PENTRU BLAT: 200g zahar praf
200g unt (sau margarină)
200 g nuci tăiate bucăţi
100g făină
1/2 plic praf de copt
6 albuşuri
BLAT: 200g zahăr praf se freacă cu 200g unt(sau margarină). După ce s-a omogenizat se adaugă 200g nuci tăiate (eu le-am prajit puţin) , 100g făină şi 1/2 plic praf de copt. Această compoziţie se adaugă peste 6 albuşuri bătute spumă
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:
6 gălbenuşuri
150g zahăr praf
1 plinc zahăr vanilinat
CREMA: 6 gălbenuşuri se freacă cu 150g zahăr praf, 1 plinc zahăr vanilinat până se topeşte zahărul . Această compoziţie se întinde peste blatul scos din cuptor (Chiar înainte de a întinde crema) şi se mai dă la cuptor până prinde coajă. ATENŢIE să nu se prajească! Din păcate eu am lasat-o puţin mai mult la cuptor iar crema mea e mai crocantă!
GLAZURA:
După ce s-a răcit se stropeşte cu glazură din puţină apă aproximativ 100 ml, 2 linguri zahăr, 2 lingură cacao şi puţin unt (cât o nucă). Toate ingredientele, mai puţin untul, se fierb foarte bine până începe să se îngroaşe, după care adaugăm untul .
Prăjitura chinezească e aşezată la mijlocul platoului.
Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura. Am copt-o în tava normală de aragaz (cred ca dimensiunile tavii sunt 30cm/40 cm)
INGREDIENTE PENTRU BLAT: 200g zahar praf
200g unt (sau margarină)
200 g nuci tăiate bucăţi
100g făină
1/2 plic praf de copt
6 albuşuri
BLAT: 200g zahăr praf se freacă cu 200g unt(sau margarină). După ce s-a omogenizat se adaugă 200g nuci tăiate (eu le-am prajit puţin) , 100g făină şi 1/2 plic praf de copt. Această compoziţie se adaugă peste 6 albuşuri bătute spumă
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:
6 gălbenuşuri
150g zahăr praf
1 plinc zahăr vanilinat
CREMA: 6 gălbenuşuri se freacă cu 150g zahăr praf, 1 plinc zahăr vanilinat până se topeşte zahărul . Această compoziţie se întinde peste blatul scos din cuptor (Chiar înainte de a întinde crema) şi se mai dă la cuptor până prinde coajă. ATENŢIE să nu se prajească! Din păcate eu am lasat-o puţin mai mult la cuptor iar crema mea e mai crocantă!
GLAZURA:
După ce s-a răcit se stropeşte cu glazură din puţină apă aproximativ 100 ml, 2 linguri zahăr, 2 lingură cacao şi puţin unt (cât o nucă). Toate ingredientele, mai puţin untul, se fierb foarte bine până începe să se îngroaşe, după care adaugăm untul .