contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Chic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dragii mei cititori, cu siguranta ati intrat in febra cautarilor de retete de prajituri, fursecuri, biscuitei, fripturi si alte delicatese care sa va incante masa de sarbatoare din ziua Craciunului, asa-i?! Cu siguranta! Intrebarea mea era mai mult retorica. Si pentru ca noi ne-am apucat de prajiturit (vrem sa asteptam pe Mos asa cum se cuvine), va propun astazi o prajitura speciala. Spun ca e o prajitura speciala,  chiar o prajitura chic, asta pentru ca prietenii de la Chic Ville m-au cooptat in provocarea de a crea o Prajitura Chic. Si cred ca am reusit sa aduc putin chic spiritului Craciunului creand aceasta pufosenie… caci e o prajitura de o pufosenie aparte, cu nuci usor prajite, portocala, lamaie si-o crusta crocanta. Dar hai mai bine sa va povestesc exact despre ce si cum e vorba in Prajitura Chic.

Prajitura Chic

Ingrediente pentru reteta de Prajitura Chic

  • 3 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 100 gr nuci macinate
  • 80 gr faina
  • 150 gr zahar tos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • esenta de portocala
  • zahar pudra si un strop de scortisoara pentru pudrat

Prajitura Chic

Mod de preparare pentru reteta de Prajitura Chic

Incingeti cuptorul la 180 grade sau treapta 3. Pregatiti o tava, unsa bine cu unt si usor tapetata cu faina.

Separati albusurile de galbenusuri si puneti albusurile in bolul mixerului (eu l-am pus pe Mister T. la lucru) si mixati-le pana ce intreaga spuma sta teapana. Adaugati zaharul tos si zeama de lamaie si mixati pana ce spuma se intareste si nu cade de pe tel.

Adaugati galbenusurile si omogenizati. Apoi adaugati miezul de nuca (nucile usor prajite inainte si apoi macinate), faina si praful de copt. Amestecati usor cu telul, prin rasturnare de 4-5 ori.

Turnati compozitia in tava pregatita si nivelati cu ajutorul unei spatule din silicon.

Coaceti la foc moderat 30-35 minute, fara sa deschideti usa cuptorului in primele 20 de minute. Puteti roti tava, daca stiti ca aveti un cuptor care nu coace uniform, dar asta abia dupa ce trec 20 de minute.

Scoateti tava si lasati prajitura chic sa se raceasca in tava, acoperita cu un prosopel uscat. Taiati prajitura chic abia cand e racita complet si eventual o pudrati cu zahar pudra si scortisoara.

Sa vina renii Lui Mos Craciun si sa avem un Craciun chic, de ce nu?!

Prajitura Chic Prajitura Chic

Acest articol Prajitura Chic apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.