contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Chec

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cred ca am facut de ceva ori in viata mea prajituri elaborate cu crema...insa asta se datora in totalitate Mirelei si indeletnicirilor ei de acu' mai mult de 10 ani. Acum, tot ceea ce e "de dulce" chez nous se face repede, nu presupune ornari (apropo' urasc sa ornez, cand vad suuri, posurile etc. ma trec firoii), si tot ce are crema de umplut (in cel mai fericit caz umplem cu ceva gem sau crema de ciocolata). Din seria prajiturilor fara crema si ornari reteta de astazi este un simplu chec, varianta mea cel putin...
- 5 oua mari scoase din frigider cu cel putin 2-3 ore inainte de gatire
- 13 linguri mari de faina de grau
- 10 linguri mari de zahar (pardon, acu' observ ca n'apare zaharul in poza)
- 100 gr unt
- 50 ml lapte
- zahar vanilat sau esenta de vanilie
- 3 linguri praf cacao
- 100 gr stafide
- 20 gr ornamente de ciocolata
Se bat albusurile cu 5 linguri de zahar, se bat galbenusurile cu 5 linguri zahar apoi se toarna galbenusurile peste albusuri. Intre timp topiti untul pe aburi, adaugati laptele peste unt si lasati compozitia sa se raceasca la temperatuta camerei. Amestecati ouale batute cu faina, vanilia, stafidele si untul topit. Dupa omogenizarea lenta a ingredientelor impartiti in doua compozitia. O jumatate se va omogeniza cu cele 3 linguri de cacao. Intr-o forma speciala unsa bine cu unt turnati ornamentele care se vor lipi de pereti formei. Turnati compozita cu cacao si apoi cea simpla. Se va da cuptor timp de 40-50 min la foc moderat. Se face testul verificarii cu scobitoarea (daca aceasta infinsa in prajitura va iesi curata inseamna ca prajitura noastra e gata). Se va servi feliute cu lapte sau cu ceai. Pofta buna!










Articol recomandat de lopfras.blogspot.com