Prajitura Cardinal
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Fasia galbena:
2 oua, 3 galbenusuri, 50g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 50g faina - se freaca ouale cu zaharul pudra si cel vanilat pana se tripleaza volumul amestecului, apoi se adauuga si faina amestecand incetisor.
Umplutura:
150g gem de caise, 350ml frisca lichida si 1 plic de gelatina dizolvat in cateva (4-5) linguri de apa fierbinte, se bat bine impreuna si se lasa 30 de minute la frigider (compozitia e oarecum lichida).
Intr-o tava dreptunghiulara destul de lunga, tapetata cu hartie de pergament (ori cerata) unsa cu unt, vom face fasii de aluat, alternand cele 2 culori.
Mod de preparare:
- daca nu avem conurile speciale pt patiserie, putem folosi pungi de plastic taiate la un capat, o deschizatura de marimea unui nasturel.
- incepem cu fasiile albe si le trasam pe toate lasand aproximativ 1,5cm intre ele, am trasat urme serpuite, cu o furculita
- continuam cu fasiile galbene si umplem golurile dintre fasiile albe
Se coace la 180C aproximativ 15-20 de minute.
I-am dat forma unei piramide, dar puteti face 2-3 straturi cu blatul de aceeasi dimensiune, sa obtineti un paralelipiped.
Reteta recomandata de anditudor.blogspot.com