Prajitura Caramel
Sursa Prajitura caramel
articol scris de reka77 blog prajiturireka.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri a fost prima comuniune a lui Istike, o zi extrem de importanta in viata lui. I-am facut aceasta prajitura caramel, specialitatea matusei mele. Prajitura ei arata mult mai bine, dar la gust am obtinut ceea ce am dorit, si asta conteaza :-)))).
Am copt un blat din 6 oua, 6 linguri de apa rece, 300g zahar pudra, 200g faina, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilinat. L-am copt pe foc mediu aproximativ 40 de minute.
Pentru crema am omogenizat bine 6 galbenusuri de oua cu 10 linguri de zahar si am fiert-o bine in aburi pana ce a devenit mai consistenta, aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a racit am mai adaugat 200g de unt si 50g zahar pudra. Am pus pe blatul copt, dupa care am pus prajitura la frigider pana va fi gata spuma caramel.
Pentru spuma am batut cele 6 albusuri de oua. Intre timp am pus 10 linguri de zahar sa se caramelizeze. Am pus spuma batuta pe un platou cald pe aragaz, batand in continuare cu mixerul, iar mama a adaugat caramelul (ideal e ca 2 persoane sa faca aceasta faza). Am mai batut 1-2 minute, dupa care am luat-o de pe foc si am pus pe prajitura.
Blatul meu s-a insiropat cu caramelul din spuma, ceea ce n-ar fi trebuit sa se intample.
Matusa mea m-a sfatuit sa incalzesc mai bine spuma de oua inainte sa adaug caramelul.
Dupa sotul meu asa a fost cel mai bine :-)))). Lui ii place mult caramelul :-)))).